Wereldreizigers

‘Wereldreizigers’ wil vakantiegewoontes, vakantiewensen en -drempels van gezinnen met een migratieachtergrond in kaart brengen én matchen met het vakantieaanbod in de provincie Antwerpen. Dit project loopt in samenwerking met Toerisme Provincie Antwerpen en krijgt steun van ‘Iedereen Verdient Vakantie’, een organisatie die vakantiegangers met een beperkt budget, een beperking of een bijzondere vraag verder helpt.

Wat?

Tijdens zes bijeenkomsten onderzoeken enkele Antwerpse FMDO-verenigingen – de ambassadeurs van het project – welke drempels er zijn om op vakantie te gaan dichtbij huis. 

Voldoet het aanbod aan de verwachtingen? Zijn er administratieve of andere moeilijkheden? Is het betaalbaar en vlot bereikbaar? Kennen mensen met een migratieachtergrond het aanbod voldoende? Begrijpen ze alles en vinden ze het betrouwbaar om er een vakantie te boeken? 

Waarom?

Op basis van die informatie zijn aanpassingen aan het huidige vakantieaanbod mogelijk zodat het beter is afgestemd op de vragen van mensen met een migratieachtergrond. Organisaties die werken met mensen met een migratieachtergrond krijgen die kennis en ervaringen later door. Tot slot delen ambassadeurs hun ervaringen en informeren ze via hun netwerk de mogelijkheden van vakanties in de eigen provincie.

Meer info of vragen?

Neem contact op met Marie.

Marie Wouters
Projectmedewerker Wereldreizigers

0499 71 38 63
marie@fmdo.be

marie@fmdo.be
© Sultan Kitaz

Wereldreizigers is een samenwerkingsproject tussen de provincie Antwerpen, Iedereen Verdient Vakantie (Toerisme Vlaanderen dankzij subsidies) en de FMDO-verenigingen.