Voorstelling verhalenbundel: Liefde in tijden van corona

Foto-expo en huiskamervoorstelling – 8 mei 2021

verhalenbundel

Wat voorafging

In het voorjaar van 2020 verzamelde FMDO 11 kettingverhalen, geschreven door 51 deelnemers met en zonder migratieachtergrond. Het startpunt van elk verhaal was een foto van fotograaf, Sipan Hota. Het resultaat werd een pakkende bundel met de naam ‘Liefde in tijden van corona’.

In 2021 willen we de bundel voorstellen aan het brede publiek. De inspirerende foto’s van Sipan Hota worden verwerkt in een kleine expositie in nauwe samenwerking met de fotograaf zelf. Het Oostends, creatief collectief Club Jaecques vzw ondersteunt FMDO in het brengen van de verhalen voor een publiek. Zowel Club Jaecques als FMDO zijn stakeholders binnen O.666, een sociale broedplaats en labo in de Vuurtorenwijk van Oostende.

Voortraject

We doen een oproep naar de auteurs van de kettingverhalen. We stellen hen de vraag wie de verhalen mee tot leven willen wekken. FMDO ijvert naar een diverse groep amateurspelers. Tijdens een reeks workshops leren ze hoe een verhaal gebracht kan worden in de vorm van onder andere huiskamertheater. We veronderstellen dat dit voor de meeste deelnemers een nieuw gegeven zal zijn. FMDO wil mensen met en zonder migratieachtergrond stimuleren om hun talenten en vaardigheden uit te bouwen. Het proces is dan ook even boeiend als het eindresultaat. De creatievelingen van Club Jaecques ondersteunen ons tijdens dit traject.

Culturele activiteitenpremie

Bovenstaande traject leidt ons naar het eindresultaat op vrijdag 8 mei 2021. De foto-expo en huiskamervoorstelling komen samen in O.666. Tijdens deze avond brengen we een selectie van de 11 kettingverhalen in de vorm van theater. Elk verhaal werd door verschillende mensen samen, vanuit hun kot, geschreven. Dit zorgt niet alleen voor verrassende kronkels binnen elk verhaal, maar ze maken de teksten ook heel persoonlijk. Dat ze hun creatieve hersenspinsels zelf kunnen brengen voor een publiek maakt het heel intiem. De foto’s van Sipan Hota zullen ook tijdens de voorstelling een centrale plaats krijgen. Tussendoor is er een muzikaal intermezzo voorzien.

De voorstelling geeft het startschot van de mini foto-expo die een langere tijd te zien zal zijn in O.666.

O.666 is groot genoeg om 40 à 50 mensen volgens de coronamaatregelen te laten genieten van de voorstelling.