ReCreëren

Programma

Op 12 juni nemen onze lidverenigingen je mee in de wondere wereld van cultuur, literatuur, mode en muziek.

Voormiddag: 10.00 uur tot 12.00 uur


10.00 – 10.20 uur – De Verhalenwerf

De Verhalenwerf zal je rond de oren slaan met prachtige poëzie over de mooiste rivier van het land, namelijk de Schelde. Kom mee genieten van een portie woordkunst gebracht door oude en nieuwe Belgen

10.30 – 11.00 uur – Wimakandra

Wimakandra brengt de Carraïben tot bij jou met Surinaamse muziek, zang, dans en authentieke klederdracht. Klaar om je dag te laten opvrolijken door dit enthousiaste kwartet!

11.00 tot 11.20 uur – De Verhalenwerf

De dichters van de Verhalenwerf vertellen op hun eigen manier hoe het voelt om je thuisland te verlaten. In verschillende talen nemen ze je mee over de grenzen heen

11.30 tot 12.00 uur – FARFAR

De muziek van Farfar is een hedendaagse blend van verschillende folkloretradities, een mix van Spaanse, Midden-oosterse en Noord-Afrikaanse muziek. Met een combo van percussie, gitaar, toetsen, bas en trompet speelt Farfar ping pong tussen je gevoelige snaar en je dansbenen, met een geheel eigen stijl die melodieus maar toch groovy is

Namiddag: 13.00 tot 15.00 uur


13.00 – 13.20 uur- De Verhalenwerf

De Verhalenwerf brengt een poëzie performance in een divers jasje over onze mooie stad Antwerpen.

13.30 – 14.00 uur – ABC

Het ABC-Matonge-kapsalon! Kijk live mee hoe 2 coiffeuses het haar van een drietal modellen modieus onder handen nemen. Heb je wat inspiratie nodig voor een nieuwe haarstijl of ben je gewoon benieuwd? Iedereen is welkom in het grootste kapsalon van Antwerpen (althans voor een half uurtje)

14.10 tot 14.30 uur – FeijooCaro

Een dynamische boekvoorstelling vol muziek, taal en woordkunst over migratie.

14.40 tot 15.00 uur – Rubén Arevalo Diaz

Deze man brengt een enorme verscheidenheid aan liedjes over de liefde waar je niet kan bij blijven stilzitten. Boleros, rancheras, baladas, … Hij kan het allemaal.

Namiddag: 15.30 tot 18.00 uur


15.30 – 16.00 uur – Amberes entre nosotras + Siempre

Amberes entre nosotras en Siempre brengen samen verhalen over migratie en roots in zowel Spaans als Nederlands. Interactiviteit op een coronaproof manier verzekerd!

16.10 – 16.20 uur- Ietstof

ietStofvzw  en Cultureel OC Merksemdok maken samen een magische show, door jong en oud. Kinderen uit de buurt creëren samen met ontwerpers van Ietstof en ervaren naaisters uit de buurt hun eigen collectie. Blauw is daarbij de rode draad.  #AllWithLove #alleskomtsnor

16.30 – 17.00 uur -Akvamarin (dansgroep ‘effect” + Zolotoj Plyos)

Kleurenpalet laat je proeven van al het moois dat Rusland te bieden heeft. Kom mee genieten van dans, zang en authentieke klederdracht,

17.00 – 17.15 uur – Amorika

Amorika is een spaanstalig collectief dat jou zal wegblazen met Afro-Peruaanse dans op het betoverende ritme van een Cajon.

17.20 – 17.30 uur – Gambelant

It’s called fashion, darling! Kom een kijkje nemen in de kleerkast van enkele Gambiaanse vrouwen en ontdek de authentieke maar eigentijdse klederdracht.

17.30 – 18.00 uur – Yamen Martini, Stephen Scharmin & AkB

Trompettist Yamen Martini en percussionist Stephen Scharmin nodigen AkB, een creatieve duizendpoot uit Antwerpen, uit. AkB producet, zingt, acteert en rapt. Een tijd terug stelde hij zijn 2e EP voor: “Believing!”(Voor altijd)

Doorlopende activiteiten

Activiteit voor kinderen:
Tekenworkshop Inca Mandala’s (8+)

De Peruviaanse kunstenaar José Enrique Espinoza laat je kinderen kennis maken met de wondere wereld van mandala’s. Teken- en knutselplezier gegarandeerd!

Activiteit voor kinderen:
Bakfietsverhalen

Terwijl je geniet van het aanbod die we op de carrousel te bieden hebben, kunnen jouw kinderen luisteren naar verschillende verhalen gebracht door enthousiaste vertellers tijdens een tochtje op de bakfiets van De Verhalenwerf.

Doorlopende activiteit:
Twee thuizen één gids

Wandeling: Onze interculturele gidsen zijn allen mensen met een migratieachtergrond die kleine groepen op sleeptouw nemen door hun stad. Ze vertellen over hun persoonlijke connectie met de stad en hun thuisland.

Praktisch:

Datum: 12 juni 2021

Locatie: De Carrousel

Kaaien (zuid)
Ledeganckkaai 8
2000 Antwerpen

De voorstellingen kan je gratis bijwonen, maar reserveren is verplicht.

Reserveren

De voorstellingen van ReCreëren zijn gratis, maar reserveren is verplicht. Vul ons inschrijvingsformulier in, en duid je timeslots aan om zeker te zijn van je plaats. Meerdere timeslots aanduiden is mogelijk.