ReCreëren…

Antwerpen is rijk aan cultuur. Dit voorjaar willen we samen met onze diverse achterban een aanbod van workshops creëren die de culturele rijkdom van deze stad delen met anderen. Tijdens de workshops kunnen de begeleiders vanuit onze lidverenigingen hun talenten, kunsten, creativiteit en culturele erfgoed delen met andere Antwerpenaars.

Door workshops te organiseren in de openbare ruimte (buiten) en binnen kunnen wij een divers en nieuw publiek aantrekken. We werken in de eerste plaats samen met vrijwilligers uit  de aangesloten verenigingen binnen onze achterban. Zij hebben heel wat te bieden en willen een nieuw publiek bereiken. FMDO wil hen aan de hand van deze culturele premie helpen om een podium te krijgen. De workshops geven een zinvolle tijdsbesteding voor de vrijwilligers en deelnemers. Daarnaast tonen de laagdrempelige, toegankelijke initiatieven hoe je positief samenleeft in diversiteit in Antwerpen

We zullen een variatie aan workshops organiseren zodat er voor elk wat wils is. We werken met kleine theaters, muziek, dans, woord.. We organiseren artistieke workshops rond duurzaamheid, maar ook culturele wandelingen… Bij deze boeiende workshops waarin we verschillende culturen en talen samenbrengen in een prachtig decor, gaan we voor verrassing. Wat je niet (goed) kent, kan een aangenaam verrassingseffect creëren.

Elke workshop wordt georganiseerd voor een klein publiek en volgens alle veiligheidsmaatregelen. Deze activiteit vindt zowel buiten als binnen plaats, de hele dag door van 10u tot 18u.

Wanneer:

Op zondag 23 mei.

Adres: Turnhoutsebaan 139 A, 2140 Antwerpen

Met deze activiteit brengen we onze hele organisatie in contact met het publiek waar de steun van FMDO nodig zal zijn om het vertrouwen in het functioneren van de sociaal-culturele activiteiten weer op te herbouwen.

Er is veel talent in de vele verenigingen die dit initiatief ondersteunen.