Regionaal overleg FMDO Kortrijk

04 nov 2019

Jaarlijks worden de voorzitters van de lidverenigingen FMDO Kortrijk uitgenodigd voor het regionaal overleg. Een unieke kans om input te geven aan onze werking, ideeën uit te wisselen onder de verenigingen en de nieuwste lidverenigingen te leren kennen. Op 30 oktober kwamen de voorzitters samen in het Dakcafé van stadhuis Kortrijk om met een hapje en een drankje hun stem te laten horen.

Er zijn in 2019 heel wat interessante verenigingen die zich aansloten of bezig zijn met lidmaatschap van FMDO. Ook FMDO Kortrijk is lichtjes vernieuwd, want onze nieuwe collega Parvaneh werd voorgesteld aan iedereen. De voorzitters konden hun vereniging en werking al voorstellen aan de warme groep van FMDO Kortrijk. Ze werden allen goedgekeurd en onthaald op applaus. De nieuwe gezichten zijn afkomstig van volgende verenigingen :

Daarna werden de projecten en activiteiten voor 2019-2020 voorgesteld. Er komen veel leuke initiatieven aan in Kortrijk, waar we samen met de verenigingen iets moois willen van maken. Een belangrijk thema in 2020 wordt ERFGOED, waar we via workshops, bezoeken, brainstormsessies,… intensiever op willen werken volgend jaar.

Aan de tafels werd vervolgens een kwartiertje gebrainstormd welke doelen de verenigingen hebben en waar FMDO een rol kan spelen in het vervullen van die doelen. Binnen deze oefening zag je de kracht van diversiteit in actie. Bij de verenigingen is er namelijk een diversiteit aan activiteiten, ideeën, projecten,… waar de vrijwilligers dagelijks mee bezig zijn.

De avond werd afgesloten met lekkere hapjes en een deugddoend drankje. En nu werken we verder naar een nieuw top-werkjaar!

De foto’s van het regionaal overleg vind je hier terug :

Deel