Same Same, but different

17 dec 2019

Vorige woensdagmiddag werden we verwelkomd door Citizenne voor een spelvoormiddag met “Same Same”. Een leuke, diverse groep was die ochtend samengekomen om te ontbijten en het debat te voeren rond discriminatie en racisme. Na koffiekoeken en thee werden de groepen gevormd. Het spel kon beginnen!

De eerste groep gooide de dobbelsteen en kwam terecht op het thema “dagelijks leven”. Na het bekijken van één van de filmpjes, ging het debat direct goed van start. Verschillende meningen kwamen naar boven, net als eigen ervaringen die werden gedeeld. Ook andere thema’s kwamen aan bod, zoals “onderwijs”, “werk” en “huisvesting”. Ter afwisseling van de debatten, waren er ook muziek- en taalspelletjes. Voornamelijk de taalspelletjes zorgden voor hilariteit. De geheugentrainer “ik ga op reis naar…” werkte lachwekkend, maar impressioneerde ook de deelnemers van de geheugencapaciteit van iedereen.

Rihab was voor de eerste keer spelbegeleider en ook zei had een positieve ervaring:

“Ik vond het heel fijn om een spelbegeleider te zijn! Ik was de mediator van een heel diverse groep op woensdagmiddag. Ik zou het zeker graag terug doen!”

Deel