Studenten Howest geven de Vrouwenklappers een onvergetelijke dag!

sdr

Sinds eind oktober 2017 werkt een groep enthousiaste studenten uit de opleiding Sociaal werk (Howest) rond het FMDO-project Vrouwenklap. Gedurende een schooljaar werken ze niet alleen een theoretisch, maar ook een praktisch luik uit rond het vrouwenproject.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vorige maanden woonden ze verschillende activiteiten bij zoals het bezoek aan de kerstmarkt en enkele thematische gesprekstafels.
Daarnaast werkten ze ook aan een analytisch rapport over het vrouwenproject. Tijdens dit proces dachten ze kritisch na over de noden en vragen van de anderstalige vrouwen met een migratieachtergrond. Daaruit bleek dat veel vrouwen leerkansen misten om samen met hun kinderen Nederlands te oefenen.

Met deze bedenkingen in het achterhoofd werd op maandag 9 april een grote activiteit uitgewerkt voor de vrouwen en hun kinderen. De studenten organiseerden verschillende workshops zoals schilderen, dansen, chocolade fondue maken, enzovoort. Het werd een ontspannende activiteit voor de dertigtal aanwezige mama’s en kinderen. Deze namiddag was ook een goede oefenkans voor de anderstalige vrouwen. Ze werden hierbij bijgestaan door hun kinderen die vaak al een betere kennis hadden van het Nederlands. Zo leerden ze op een ontspannen manier van elkaar. Het was leuk om te zien hoe trots de moeders waren op de vooruitgang van hun kinderen.

“Het was leuk om te zien hoe een mama en haar dochter het spel ‘Wie-is-het’ in het Nederlands speelden” – Joyce Boffel (Student Sociaal werk)

Bedankt aan de studenten voor hun inzet en enthousiasme!
Het was een namiddag vol plezier en gelach!

 

 

Deel