Talk of the Town | Expo en verhalenroute in Brugge

21 mei 2021

Wat betekent het om ergens thuis te zijn? Welke herinneringen, geuren en geluiden geven een gevoel van thuis? Is een thuis een fysieke plek? Of betekent het iets anders?

Zestien buurtbewoners en liefhebbers van het Sint-Jakobskwartier in Brugge geven een antwoord op deze vragen tijdens Talk of the Town. Via hun portretten en audioverhalen leer je hen al wandelend kennen.

Ik ben Mohammed. Ik ben 65 jaar en ben van Palestina. Toen ik verhuisde naar Brugge kwamen er drie buren op bezoek. Ze wilden me graag leren kennen en brachten eten en drinken. Dat is een grote waarde, dat vind je niet in elke stad van de wereld.


Praktisch

Vanaf 22 mei tot 27 juni kan je deze buitenexpo elke dag bezoeken tussen 10u00 en 19u00. Je start de wandeling aan het Biekorfplein, Sint-Jakobsstraat 10. Een kaart met de wandelroute neem je gratis mee uit De Republiek (Sint-Jakobsstraat 36). Je kan ze ook downloaden via de app izi.TRAVEL. Met je eigen telefoon scan je de QR-codes op de portretten. Zo luister je naar fragmenten van de verhalen van de buurtbewoners. De volledige verhalen kan je thuis beluisteren op de podcast van Talk of the Town Brugge op Spotify.

Meer info?

Talk of the Town is een samenwerking tussen FMDO, Curieus, Elisa FM en Radio Brugs Ommeland. De beelden langs de route zijn gemaakt door fotograaf Sipan Hota.

Deel