Textiel in Verzet : start!

02 dec 2019

Stukken stof en textiel vertellen vaak heel persoonlijke verhalen. Dit was het uitgangspunt van de nieuwe tentoonstelling TEXTIEL IN VERZET, een journalistiek-fotografisch project van journaliste Samira Bendadi en fotografe Mashid Mohadjerin. Het kwam tot stand op initiatief van ModeMuseum Antwerpen en Texture Kortrijk.

Vanuit de FMDO-familie komen er ook regelmatig mooie verhalen naar boven over de traditionele kledij. Verhalen over familie, geschiedenis, herinneringen,… Daarom gaven we op 26 november het enthousiaste startschot van een bijzonder participatief fotoproject n.a.v. de tentoonstelling ‘Textiel in verzet’ in Texture, museum over Leie en vlas.

Vrijwilligers vanuit FMDO en KRAC (KortRijk aan Culturen) van regio Kortrijk zullen de volgende weken worden gefotografeerd door fotografiecursisten van Vormingplus. We brachten ze samen op een infomoment waarbij de fotografen en modellen elkaar voor het eerst konden ontmoeten. Na de praktische uitleg, konden ze via een wandeling door de tentoonstelling elkaar leren kennen. Sneller dan verwacht werden 15 duo’s gevormd die vanaf nu zelf zullen afspreken in de persoonlijke sfeer. We verwachten alvast nieuwe vriendschappen en intrigerende foto’s!

Later worden 10 verhalen bij de foto’s ook opgenomen door Radio Quindo, waardoor de bezoekers ook kunnen luisteren naar het verhaal bij elke foto.

Het resultaat zal vanaf half januari te zien zijn in Texture. Een initiatief i.s.m. Vormingplus MZWTexture, museum over Leie en vlasKRACStad Kortrijk en Quindo. Kom zeker eens kijken!

Deel