Boek de workshop “Thee, een venster op cultuur”

03 okt 2023

© Pexels

(Kruiden)thee is een drank die iedereen over heel de wereld en door de eeuwen heen drinkt. Elke cultuur heeft zijn eigen gebruiken en recepten. Tijdens het najaar van 2022 volgden verschillende FMDO-vrijwilligers workshops bij theesommelier Jozefien Muylle. Door deze stimulerende en leerrijke ervaring kunnen de deelnemers nu zelf theeworkshops aanbieden.

Met de workshop “Thee, een venster op cultuur” zetten ze de rijke tradities rond kruidenthee uit verschillende gemeenschappen in de kijker. Ze verzamelen kennis en wisselen culturele aspecten rond het gebruik van thee uit met een focus op traditie, sociale gewoonten en kennis uit de natuurlijke of traditionele geneeskunde.

Elke vrijwilliger geeft er een persoonlijke toets aan: ze vertellen vanuit hun eigen perspectief over de gebruiken in hun land van herkomst of over familietradities die ze nog steeds met zich meedragen.

Na een culturele inwijding, heb je de kans om zelf van een heerlijke thee te genieten.

Deze workshop is mogelijk dankzij de samenwerking tussen FMDO en Avansa regio Antwerpen.

Praktisch

Type: workshop

Aantal sessies: één (een uur per begeleider)

Doelgroep: volwassenen (18+)

Minimum aantal deelnemers: 8

Maximum aantal deelnemers: 12

Kan ook online

Je betaalt voor deze activiteit € 50 en vraagt per deelnemer maximum € 8

Als organisator zorg je voor een waterkoker en twee liter water (liefst van het merk Spa) en bij voorkeur een laptop en beamer

Meer info

Leidy Soto

Educatief medewerker Antwerpen

0484 30 03 37

leidy@fmdo.be

Meer info over de begeleiders van de workshops via deze link.

Deel