TIJD VOOR AFSCHEID: verschillende levensbeschouwingen en hun afscheidsrituelen

27 okt 2020

Met veel enthousiasme en trots stellen wij de brochure en fototentoonstelling Tijd voor Afscheid voor.

In de brochure worden afscheidsrituelen in verschillende levensbeschouwingen in Brugge belicht. De uitgave is het resultaat van gesprekken met Bruggelingen die hun visie op afscheid nemen delen. Ook de Brugse FMDO-vrijwilligers Wu Ji Ma en Nirmala Pariyar van de Tibetaanse vereniging TCC en de Nepalese vereniging Everest Nepali Society deelden hun verhaal. Tijd voor Afscheid laat zorg-, hulp- en dienstverleners, scholen en andere geïnteresseerden kennismaken met hun persoonlijke invulling van de levensbeschouwing waarmee ze zich identificeren.

Bekijk of download de brochure hier

Naast de brochure werd ook een fototentoonstelling ontwikkeld die zal rondreizen naar verschillende publieke locaties in Brugge. De brochure en de tentoonstelling willen een opstap zijn tot verdere ontmoeting, verbinding en uitwisseling rond het gevoelige maar diepmenselijk thema levenseinde. 

Op 14 november organiseren we alvast een online lezing over stervensrituelen bij verschillende levensbeschouwingen. Naziha Maher, projectcoördinator bij Kom op tegen Kanker vertelt er over afscheid en hoe verschillende levensbeschouwingen staan ten opzichte van het leven na de dood. Meer informatie vindt u via het Facebook-event

Dit project is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen FMDO Brugge, Vormingplus regio Brugge, Stedelijke Academie Brugge, huisvandeMens en de stadsdiensten Erfgoedcel en Diversiteit. Grote dank gaat uit naar freelancers Floortje Vantomme (interviews en tekst) en Joost Goethals  (fotografie). 

Wil je graag de fototentoonstelling bekijken?
  • Van 24/10/2020 – 11/11/2020: Centrale Begraafplaats Assebroek (ingang ter hoogte van Kerkhofblommenstraat, rechts van de hoofdingang)
De brochure kan je gratis ophalen in de Bibliotheek Brugge, Huis van de Bruggeling en de Magdalenakerk.
Deel