Try-outs in het BELvue museum

05 nov 2019

Het BELvue museum te Brussel wordt momenteel druk bezocht door onze gidsen! Eén voor één geven ze een try-out van hun rondleiding aan een groepje bezoekers. Ze krijgen feedback en gaan hiermee verder aan de slag!BELvueIkram beet vorige maand de spits af met haar verhaal over de Belgische en Marokkaanse democratie. Wist je dat de Belgische vlag, vóór de onafhankelijkheid van 1830 eigenlijk horizontaal gestreept was? Ze vertelde het verhaal van koningen en heerschappijen die rezen en neervielen.BELvueLeila, als Jezidische vrouw, vertelde ons het verhaal van de Jezidische bevolking en haar geboorteland Georgië. Ze leerde ons over de ‘Taus Melek’ (de Pauwenengel) en hoe dit volk zo verspreid geraakte over de hele wereld.BELvueSaad sprak over democratie in Syrië. Wist je dat, terwijl in België vrouwen nog maar net stemrecht hadden, in Syrië er al vrouwen in het parlement zetelden? Hij vertelde het verhaal van zijn eigen vlucht naar België en hoe hij de taal hier leerde.

BELvue

Deze week is het Minoo die zal vertellen over hoe ze het leven in Iran zag veranderen. Momenteel werkt Aïssatou haar rondleiding over Guinée af en bereidt Zouheir zich voor op zijn try-out over Algerije.

Begin volgend jaar zijn deze gidsen helemaal klaar om jullie allemaal rond te leiden. Hou de website goed in de gaten!

In samenwerking met volgende partners: Erfgoed Brussel, BELvue Museum, Alter Brussels, Agentschap Integratie en Inburgering.
Foto’s door Egmond Dobbelaere.

 

 

Deel