‘TWEE (T)HUIZEN, ÉÉN GIDS – VROUWENEDITIE’ laat bruisende Molenbeek zien

Op 31 mei gingen we samen met onze super enthousiaste kandidaat-gids Tatyana op verkenning in Molenbeek.  Ze liet ons een kant van Molenbeek zien die velen onder ons nog niet kenden. Ze voelt zich enorm thuis in Molenbeek en kan met zekerheid zeggen dat dit de gemeente is van de culturele rijkdom. Tijdens de wandeling werd al gauw duidelijk waarom Tatyana dit vindt: het bruist er namelijk van verschillende nationaliteiten en dat zie je in Molenbeek aan de verschillende kledingzaken, kruideniers, restaurants, warme bakkers,…

Ook liet ze ons kennismaken met de huwelijkstradities in Oekraïne aan de hand van prachtig beeldmateriaal. We leerden o.a. dat zout en brood voor geluk en succes staan en dat dit aangeboden wordt aan een pasgetrouwd koppel.

Daarnaast vertelde Tatiana over haar ervaring als leerkracht in haar thuisland en hoe de verschillende parken in Molenbeek haar doen denken aan de prachtige natuur in Oekraïne. Met heel veel enthousiasme vertelde Tatyana haar levensverhaal en hoe trots ze wel niet is op haar gemeente, Molenbeek!

 

 

 

 

 

Deel