Unieke samenwerking toont hoe divers liefde voor de natuur is

02 mrt 2023


In het project ‘Verhaal de natuur’ brengen mensen met een migratieachtergrond prachtige verhalen en poëzie over hun liefde voor de natuur. Aan de hand van hun input werden ze gematcht met een natuurgids die hen rond het gekozen thema in verwondering bracht in een natuurgebied. Nadien kropen ze in hun pen en dit leverde verrassende verhalen op. Soms intiem, soms grappig en steeds met een brede kijk op natuur. De geschreven teksten kregen vorm via podcasts en video’s. Ook hier is het duidelijk dat we meer met elkaar gemeen hebben dan we vaak denken.

Leidy Soto (FMDO): “De mensen hun verhaal is ook ons verhaal. En dat is het mooie aan dit project. Dat we via deze podcast niet alleen diverse werelden ontdekken, maar evengoed vaststellen dat we veel met elkaar gemeen hebben. Het is soms een aanleiding voor persoonlijke getuigenissen over familie, relaties en gebeurtenissen. Grappig, vaak ook triest. De vrijheid die we de deelnemers laten in het vertellen van hun verhaal maakt de verhalen anders dan verwacht, maar zeker en vast ook mooier.”

Een unieke samenwerking tussen Natuuracademie van Natuurpunt, FMDO, Relaas en Antwerps stadsdichter Seckou Ouologuem die toont hoe divers de liefde voor de natuur is.

Benieuwd naar de verhalen en gedichten? Beluister ze via Spotify, op de website van Natuurpunt of via You Tube. Volg Verhaal de natuur ook op Facebook.

Meer informatie op www.natuurpunt.be/slamdenatuur.

Deel