Verbondenheid in tijden van corona ❤

21 mei 2020

Deze tijd van pandemie heeft ons allemaal verrast. Ongeacht onze afkomst, onze werksituatie, onze sociale situatie, onze plannen, onze verplichtingen of verantwoordelijkheden; we werden geconfronteerd met een nieuwe en onbekende situatie. Een situatie die veranderingen, angsten en onzekerheden, maar ook kansen heeft opgeleverd.

Amberes entre nosotras wilde vanaf het begin van de lockdown haar deuren en hart openen voor de Spaanstalige Antwerpse vrouwen die steun nodig hadden. In eerste instantie wilden ze een ondersteuningslijn aanbieden voor mensen die nood hadden aan een babbel. Daarnaast werd een privégroep genaamd “Transitando Juntas” opgericht. Dit werd een plaats waar nuttige tips, gedichten, artikelen, tips over gezond eten, ademen, emotiemanagement, yoga of gewoon getuigenissen gedeeld werden.

Met deze groep wilden ze elkaar ondersteunen en de angst verminderen. De eerste video’s werden gemaakt door de vrouwen van de organiserende groep. Vervolgens participeerden ook de leden die de behoefte voelden om hun verhaal te vertellen en / of advies te delen. We hadden zelfs een 12-jarige deelnemer die een verhaal en een ambacht wilde delen met andere kinderen!
De groep begon met Spaanstalige vrouwen uit Antwerpen, maar stukje bij beetje kwamen Spaanstalige vrouwen uit andere landen zoals Colombia, Mexico, Duitsland, Spanje, UK en Zuid-Korea erbij.

Tot onze verbazing namen ook vrouwen met een andere moedertaal maar dezelfde liefde voor de Spaanse taal actief deel.
We hadden likes, hartjes, views en stiltes. We denken dat we een kleine zandkorrel hebben bijgedragen aan onze gemeenschap.
Ik wil alle vrouwen bedanken die dit gemeenschappelijke werk mogelijk hebben gemaakt, Olga Lopera en Thamara Cruz van Amberes entre nosotras, Monica, Yael en Raquel, die hebben meegewerkt aan de organisatie en lancering van het project.

Ik wil ook alle vrouwen bedanken die zich bij de groep hebben aangesloten, degenen die een video hebben gedeeld, degenen die een reactie hebben geplaatst en degenen die in stilte hebben deelgenomen. De groep is mogelijk gemaakt dankzij de actieve deelname van iedereen.

En last but not least, dank aan FMDO voor het steunen en geloven in ons.

Mariaisa Pastrana
Voorzitter: Amberes entre Nosotras

Deel