Muziektheatervoorstelling Klankenkoorts

30 apr 2024

We komen van overal. We zijn met veel en we kleuren verschillend. Maar samen spelen we muziek en brengen we onze verhalen. 

We mixen trompet met toetsen, conga’s met blokfluit in een pleidooi voor meer empathie en solidariteit. Een warme vuist voor een betere samenleving. Een uitnodiging om moed te tonen en ons niet te laten afschrikken door het wij-zij-en het vijanddenken. We dare to cross that line! Klankenkoorts is een poging tot antwoord.

Klankenkoorts is een muziektheatervertelling van een groep muzikanten en vertellers van de Unie en FMDO, met verschillende culturele achtergronden en muzikale bagage. Sinds het najaar kwamen ze samen om te improviseren, te repeteren en van gedachten te wisselen over de superdiverse wereld waarin we leven. Over haar zegeningen, uitdagingen en bedreigingen. Geert Six staat in voor de regie van tekst en spel, Yamen Martini voor de muzikale compositie.

Praktisch

 • Donderdag 30 mei tot en met zaterdag 1 juni, telkens om 20.15 uur
 • Zondag 2 juni om 15 uur
 • Woensdag 5 tot en met zaterdag 8 juni, telkens om 20.15 uur
 • In de Unie: Pluimstraat 7, Kortrijk
 • Tickets en info
  € 8 / € 6 (-26 / +65 jaar) + Uitpas
  Bestel je tickets: reservatie@uniederzorgelozen.be of 056 22 0 400
  www.uniederzorgelozen.be

Klankencast

Naast de muziektheatervoorstelling Klankenkoorts maakt de rondreizende audio-installatie Klankencast deel uit van dit project. 

In deze installatie ontdek je het persoonlijke, muzikale erfgoed van de spelers. Kleurrijk en warm dankzij hun verschillende culturen en achtergronden. Ze graven in hun innerlijke, muzikale wereld en doen hun verhaal. Welke muziek doet hen thuis voelen? Welke muzikale herinneringen uit verschillende landen hebben ze? En waarom is muziek zo belangrijk voor hen?

Erfgoed is meer dan een doos vol oude foto’s of stoffige archieven. Ook onze eigen herinneringen en ervaringen zijn de moeite waard om door te geven aan volgende generaties. Voor velen zitten deze verhalen in muziek. ‘Klankencast’ staat samen met de spelers stil bij dat muzikale erfgoed, bij de muziek die ze meedragen en hun verhalen.

Net als de voorstelling zelf brengt deze installatie de rijkdom aan genres, ervaringen en instrumenten van de deelnemers samen.

Wil je deze erfgoedinstallatie inschakelen voor jouw organisatie of evenement, in je Cultuurcentrum of bibliotheek? Neem contact op met mira@fmdo.be | 0492 27 59 44.

Deel