Wijkfeest met rommelmarkt in de straten rond Marcelline

27 apr 2023

Op zaterdag 10 juni 2023 is er feest in de straten rond het ontmoetingscentrum Marcelline van FMDO (Federatie van Mondiale en Democratische Organisaties) in Oostende. FMDO bij Marcelline gooit haar deuren wagenwijd open en nodigt iedereen uit om elkaar te ontmoeten. Sinds 2019 is dit de ontmoetings-, vormings-, en inspiratieruimte van FMDO en haar vrijwilligers. 

Rommelmarkt met animatie

In de Weeshuisstraat en omgeving (Renteniersstraat- Toekomststraat en Molenstraat) gaat er van 8 tot 17 uur een rommelmarkt door. Hiernaast is er kinderanimatie vanaf 11 uur (gekke kapsels, grime, bellenblazen, volksspelen, …), gaan er workshops door, is er muziek met live optredens en kan je doorlopend bij Marcelline (Weeshuisstraat 1 – Oostende) terecht voor taart, ijsjes, een drankje en snacks.

Lange tafel

Vanaf 17.30 uur schuift iedereen ter hoogte van Marcelline de tafels samen en kan je genieten van een lekkere, Afghaanse maaltijd aan de lange tafel en dit aan een democratische prijs (volwassenen 8 euro per persoon, kinderen tot en met twaalf jaar 5 euro per persoon). Betalen kan in de loop van de dag ter plaatse via cash of Payconiq. Inschrijven is verplicht en kan tot en met 8 juni. Geef het aantal personen, voorkeur vlees of vegetarisch, door via sara@fmdo.be.

Jonge helpers voor zorgzame buurten

Het wijkfeest kadert in het project ‘Jonge helpers voor zorgzame buurten’. Samen bouwt FMDO met heel wat partners en uiteraard de buurtbewoners in het Westerkwartier aan een zorgzame buurt. Dit is een buurt waar iedereen zich thuis voelt, een buurt waar jong en oud elkaar kent en helpt.”

Deel