Wijkfeest met rommelmarkt in de straten rond Marcelline

14 mei 2024

Op zaterdag 15 juni 2024 is er terug feest in de straten rond het ontmoetingscentrum Marcelline van FMDO in Oostende. FMDO bij Marcelline gooit haar deuren wagenwijd open en nodigt iedereen uit om elkaar te ontmoeten. Sinds 2019 is dit de ontmoetings-, vormings-, en inspiratieruimte van FMDO en haar vrijwilligers. 

Rommelmarkt met animatie

In de Weeshuisstraat en omgeving (Renteniersstraat- Toekomststraat en Molenstraat) gaat er van 8 tot 17 uur een rommelmarkt door. Hiernaast is er vrij podium vanaf 14 uur met acts van lokale talenten en zijn er workshops en kinderanimatie tussen 11 en 19 uur (salsa voor dummies, bellenblazen, creaworkshops voor jong en oud in James Ensor thema, gekke kapsels en meer).
Er is een Ensorstoet met James Ensor vanaf 14.30 uur. Doe mee, verkleed je en neem een pot of een pan mee als muzikale begeleiding.
Special act: live band Kawende & friends vanaf 19 uur

Je kan doorlopend bij Marcelline (Weeshuisstraat 1 – Oostende) terecht voor een drankje en iets lekkers (ijsjes, gebak en veggie falafelwraps).

Lange tafel

Vanaf 17.30 uur schuift iedereen ter hoogte van Marcelline de tafels samen en kan je genieten van een lekkere, Peruviaanse (kip of vegetarisch met groentjes en rijst) maaltijd aan de lange tafel en dit aan een democratische prijs (€ 13 per volwassene en € 8 per kind tot en met 10 jaar). Betalen kan vooraf of in de loop van de dag ter plaatse: cash of Payconiq. Inschrijven is verplicht en kan tot en met 11 juni. Geef het aantal personen door en of je kip of veggie wenst via anne@fmdo.be.

Jonge helpers voor zorgzame buurten

Het wijkfeest kadert in het project ‘Jonge helpers voor zorgzame buurten’. Samen bouwt FMDO met heel wat partners en uiteraard de buurtbewoners in het Westerkwartier aan een zorgzame buurt. Dit is een buurt waar iedereen zich thuis voelt, een buurt waar jong en oud elkaar kent en helpt.

Deel