Toekomstige leerkrachten maken kennis met FMDO

We namen vrijdag 25 mei afscheid van twee toffe stagiaires in Oostende. Christophe en Melanie zitten allebei in de laatste fase van hun lerarenopleiding. Als alternatieve stage kozen ze voor FMDO Oostende. Tijdens deze korte stageperiode ondersteunden ze de algemene werking. Zo werkten ze samen een vorming over diversiteit uit voor leerlingen uit het eerste middelbaar.

Elk hadden ze ook hun eigen opdrachten. Melanie was bijvoorbeeld in maart al betrokken bij enkele vrouwenactiviteiten en vond ook het project onderwijsambassadeurs heel boeiend:

“Mijn stage bij FMDO was zonder twijfel de meest leerrijke en gediversifieerde stage die ik ooit gelopen heb. Voor een kleine twee weken werd mijn leven gevuld met cultuur en vrolijkheid, waar ik ten volle van genoten heb. Tijdens mijn stage kreeg ik bij FMDO Oostende de kans om met verschillende mensen met een migratieachtergrond  in contact te komen, om mee te draaien op evenementen en om mijn creativiteit naar boven te halen bij het ontwerpen van flyers en activiteiten. De dingen die ik tijdens deze stage geleerd en gezien heb zal ik zeker meenemen naar mijn latere carrière, maar ook naar mijn dagelijks leven. Ik vond het een unieke kans dat ik hier stage heb mogen lopen en ik zal dit nooit meer vergeten. Ik voelde mij direct thuis en ik werd door iedereen met open armen ontvangen. Moest ik opnieuw op zoek moeten naar een stageplaats zou FMDO Oostende bovenaan mijn lijstje staan! Bedankt aan alle medewerkers van FMDO voor de onvergetelijke stage!”

Ook Christophe had uiteenlopen taken. Zo brainstormde hij mee over onze toekomstige ledendag en stuurden we hem op pad naar de theatervoorstelling ‘Het schaap van Vlaanderen’. Christophe schreef hier ook zelf een verslagje over:

“De samenleving die we vandaag kennen is een mengelmoes van culturen. Toch leven we nog eerder naast elkaar dan met elkaar. In het toneelstuk ‘Het schaap van Vlaanderen’ gingen comedians Frank Van Erum en Youssef El Mousaoui in op de gewoontes en de ideeën van de verschillende culturen. Op een lachwekkende manier brachten ze verschillende thema’s zoals homoseksualiteit, de hoofddoek en de positie van de vrouw aan. Het stuk toonde je op een aangename en duidelijke manier de clichés die binnen onze samenleving leven. Dit gecombineerd met de humoristische toets maakt van het toneelstuk een echte aanrader. De reacties van het publiek waren dan ook reuzepositief! Van “Schitterend gebracht, de humor maakte de zwaardere onderwerpen veel lichter” tot “Hilarische manier om de clichés aan te brengen. Het zet wel aan tot nadenken over je eigen gedrag.”, iedereen verliet de zaal met een glimlach op het gezicht.”

Het FMDO-team wenst Christophe en Melanie nog veel succes bij hun volgende uitdagingen!

 

Deel