Compagnons proeven van kunst

Op een zwoele zaterdag 26/05 gingen we met een groep Compagnons op gezinsparcours in Mu.Zee te Oostende.

De medewerkers van Mu.Zee hadden een traject op maat uitgewerkt, speciaal voor buddy’s en nieuwkomers binnen het project. Het centrale thema was huis/thuis. Iedereen kreeg al snel een schetsboekje en wat info over het museum.

De eerste halte waren enkele originele schilderijen van James Ensor, waar hij Oostende op zijn eigen manier liet leven via het penseel. Hierbij mochten de deelnemers zelf schetsen wat het uitzicht zou zijn uit het raam van hun droomlocatie/huis.

Daarna kon iedereen een stilleven schetsen, aan de hand van welke eettafel voor hen perfect was. De gekste eettafels werden getekend, en iedereen heeft wel zijn favoriete gerechten of manieren van eten.

Vervolgens werd iedereen verdeeld in koppels. De buddy’s mochten aan de geblinddoekte compagnon proberen een kunstwerk te vertalen in beelden. De verwondering nadien was groot, toen hun droombeeld erg verschilde van de realiteit van het kunstwerk.

Tenslotte mochten we samen in het atelier ons finale kunstwerkje maken. Iedereen kon een persoonlijke creatie maken aan de hand van 1 voorwerp die hen deed denken aan zijn droomthuis. Dit voorwerp werd vakkundig uitgekrast op een stuk melkkarton, behandeld met verf, en tenslotte via een drukpers tot kunstwerk verheven.

Een leuke, warme en creatieve invulling van het weekend dus!

Deel