Buddyproject Compagnons zoekt jou!

25 mrt 2024

Compagnons, het succesvolle buddyproject van FMDO*, is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers (buddy’s) om mensen met een migratieachtergrond die nieuw zijn in België (nieuwkomers), te verwelkomen en hen te helpen hun weg te vinden in hun nieuwe thuisstad. Compagnons brengt buddy’s en nieuwkomers samen op basis van hun gedeelde interesse.

Hoe werkt het?

Buddyproject Compagnons verbindt nieuwkomers met lokale buddy’s die hen ondersteunen bij het ontdekken van hun nieuwe stad en het opbouwen van een sociaal netwerk. De projectmedewerker van FMDO zoekt op basis van hun interesses de perfecte match na een intakegesprek. Zo staan de duo’s er niet alleen voor. FMDO biedt ondersteuning door middel van vormingen, bezorgt nuttige informatie en inspiratie. Deelnemers krijgen de kans om elkaar te ontmoeten tijdens groepsactiviteiten waar ze niet alleen nieuwe mensen leren kennen, maar ook informatie en tips kunnen delen.

“Ik heb een nieuwe vriendin gemaakt en we blijven afspreken nadat het traject is afgelopen. Ik ben blij met de kans om nieuwe mensen te leren kennen en mijn passie met hen te delen.”
– Angelique, buddy Compagnons Roeselare

Hoe kan je helpen?

Door samen op ontdekking te gaan in de stad en deel te nemen aan groepsactiviteiten, help je met:

  • Het verbeteren van het Nederlands van de nieuwkomer
  • Het wegwijs maken in hun nieuwe stad
  • Mee uitbouwen van hun sociaal netwerk

“Ik ervaar heel wat warmte waardoor ik me geen ‘vreemde’ voel. Ik ben hier welkom, ook al spreek ik de taal niet perfect. Dit motiveert me om mijn nieuwe leven te omarmen.”
– Hanan El Majdoubi, nieuwkomer Compagnons Brugge 

Alle info via deze link.

Interesse?

Wil je meewerken aan dit project als buddy, nieuwkomer of als organisatie? Neem contact op met:

  • de regio Brugge: pauline@fmdo.be of 0487 77 40 88
  • de regio Roeselare: plami@fmdo.be  of 0490 42 97 48
  • de regio Oostende: marina@fmdo.be of 0497 49 46 35 | sara@fmdo.be of 0499 71 38 62

* FMDO vzw (Federatie voor Mondiale en Democratische Organisaties) verbindt en versterkt mensen in deze diverse samenleving en doet dat met sociaal-culturele verenigingen van mensen met een migratieachtergrond en gedreven vrijwilligers die het hart van FMDO vormen.​ www.fmdo.be.

Deel