Een dansvoorstelling die breekt met stereotypen

 

Op 28 oktober gingen we met een delegatie van Brusselse vrijwilligers naar de dansvoorstelling Common Ground in het Kaaitheater.  In het stuk zie je drie dansers Benjamin Vandewalle, Kobe Wyffels en Hannah Bekmans. Twee acteurs zijn verbonden aan Platform-K, de Gentse danswerkplaats die mensen met een beperking opleidt tot professionele dansers.  De drie dansers zoeken tijdens het dansen samen naar gemeenschappelijke punten. Dat maakt het een heel bijzondere voorstelling, de wisselwerking tussen de dansers met en zonder beperking zaten vol emoties. Met momenten was het grappig dan weer ontroerend, dan weer stijgde de spanning.

Onze vrijwilligers van lidverenigingen AFIIP, Mijn leven in de Hand, LUCEPD, MiCV, Collectief Brussel-Bujumbura en het Dorp waren alleszins vol lof:

” Ongelooflijk, hoe ze het voor mekaar kregen om al die passen te leren”.

“Het geeft ons een héél ander beeld van mensen met een handicap.”

” Het is een stuk waar ik niet spontaan naar toe zou gaan, jammer want het was prachtig!”

” Ik heb goed gelachen, een héél mooi stuk.”

” Ik zal vanavond minder dom gaan slapen”

Onze enthousiaste groep  net na de voorstelling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bovendien was het Matinée Kadée, een concept van het Kaaitheater waar er tijdens de voorstelling kinderopvang is in de vorm van creatieve workshops en crèche. De ouders konden dus van het dansen genieten terwijl de kinderen  spelenderwijs aan  trucjes aan het leren waren op de circusworkshop van Circus zonder Handen.

Achteraf konden we even nabespreken met een drankje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel