Feza zet de herfstvakantie goed in

De vereniging Feza zat niet stil tijdens de herfstvakantie. Op maandag 2 en dinsdag 3 november organiseerden zij met de ondersteuning van FMDO leuke activiteiten voor moeders en hun kinderen.

Op maandag knutselden mama’s en kinderen samen een familieportret. Daarna ontdekten ze samen de inhoud van een muziekkoffer en zongen de mama’s kinderliedjes uit hun land van herkomst terwijl de kinderen enthousiast muziek maakten. De dag werd afgesloten met het voorlezen van enkele leuke verhaaltjes.

Dinsdag zochten ze nog meer verhalen op en trokken ze samen op ontdekkingstocht naar de Koninklijke Bibliotheek in Brussel.  Samen maakten ze kennis met de verschillende soorten boeken die er allemaal te vinden zijn. Het zijn er meer dan zeven miljoen: grote en kleine, met tekst en zonder, heel nieuw of eeuwen oud,..
Van het verhaal ‘Hans en Grietje’ waren er al zeker 15 verschillende boeken! Samen luisterden ze naar twee verschillende versies en gingen ze op zoek naar gelijkaardige verhalen uit hun thuisland. Achteraf konden de mama’s en kinderen zelf aan de slag en ontwierpen ze een eigen boekcover.

De herfstvakantie is alvast goed ingezet voor deze gezinnen en mama’s en kinderen genoten er van om samen iets leuks te doen!

Deel