Hoe loopt het bij “Tijd Voor Diversiteit”?

09 jun 2020

Het is al een tijdje stil bij “Tijd Voor Diversiteit” door de corona-maatregelen, maar het goede nieuws is dat we vanaf september met de voorstellingen mogen beginnen. Spannend!

“Tijd Voor Diversiteit” is een team van 9 straffe vrijwilligers die met hun voorstellingen en inzet andere vrijwilligersorganisaties zullen inspireren en hen laten weten wat vrijwilligerswerk betekent voor hen.

Naast de voorstellingen gaan we ook in gesprek met het publiek over de rol van vrijwillig engagement in de samenleving, het belang van het project waarin dit cultureel aanbod is ontstaan en hoe er samengewerkt kan worden aan verbinding in de samenleving.

Om een goed en effectief gesprek te kunnen hebben, volgde het team van Tijd Voor Diversiteit drie vruchtbare, leerrijke workshops. Dankzij onze ervaren expert Jan Timmerman van Vormingplus Kortrijk zijn we nu klaar om onze leuke avonden verder in te plannen en we kijken er enthousiast naar uit.

Zulke mensen hebben we hier nodig. Onbekend maakt onbemind, geldt hier zeker ook. Het is zo’n groot verlies als we jullie geen plek kunnen geven” zegt Jan Timmerman, onze deskundige docent van het project Tijd Voor Diversiteit.

Benieuwd naar zijn mening over zijn samenwerking met FMDO project? Lees het hier verder….

Gisteren bracht de postbode een heerlijk cadeau. Een geschenk uit de hemel leek het. Net voor de pandemie alles plat legde, had ik de cursus ‘Tijd voor diversiteit’ beëindigd, een samenwerking tussen FMDO en Vormingplus MZW. 10 mensen uit alle delen van de wereld, van Egypte tot Mexico, van Congo tot Polen, van Syrië tot Peru, van China tot Cuba, die net als ikzelf zich hier een weg zoeken. Een enthousiaste bende, met een grote leergierigheid en een even grote openheid. Ik mocht bij hen te gast zijn, zo voelde het, ik mocht van hen leren (en zij hopelijk ook wat van mij). We hadden het over presentatietechnieken, wat is nodig voor een goed gesprek en op het einde ook ‘Hoe ga je om met racisme?’Ik ben absoluut geen specialist in deze materie, maar door samen te onderzoeken en ook naar zichzelf te kijken en ook stil te staan bij de eigen blinde vlekken, door onze ervaringen en kennis te delen had iedereen wel het gevoel rijker naar huis te gaan.
De avonden waar zij hun verhaal zouden brengen in Vlaamse verenigingen zijn niet kunnen doorgaan, maar hopelijk worden die straks toch opnieuw gepland. Want zulke mensen hebben we hier nodig. Onbekend maakt onbemind, geldt hier zeker ook. Het is zo’n groot verlies als we jullie geen plek kunnen geven (en ik merk het ook, ik slaag er hier blijkbaar ook niet in om het ‘wij’-‘zij’-verhaal te overstijgen.)
Als we blijven proberen om de angstverspreiders en haatdragers zulke antwoorden te geven is er nog hoop.
Dank je wel 
Parvaneh Fmdo om dit te organiseren en dank je wel Karolina Zuzanna KardasińskaMohamed Sultan, Martha Xucunostli, Mulume Tshitenge, OdisRodriguez, Lili Chong, Evin Shikaky, Luisa Victoria en Nisrin Ehmed voor de boeiende zaterdagochtenden! Ik heb er ongelooflijk van genoten en neem jullie verhalen mee!


Met steun van

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is logo-Vlaamse-Overheid.jpg

Deel