Lessenreeks ‘Nieuwe Buren’ succesvol en positief afgerond

Open School Oostende en FMDO organiseerden voor de tweede keer een cursus ‘Nieuwe Buren’ in Oostende.

De voorbije 10 weken werd een groep Oostendenaars zonder migratieachtergrond ondergedompeld in de wereld van superdiversiteit in Oostende. We willen met deze cursus Oostendenaars zonder migratieachtengrond in contact brengen met hun ‘ Nieuwe buren’ en hen tevens talrijke organisaties en mensen leren kennen. Ontmoeting in plaats van theorie staat centraal tijdens deze cursus.

De cursisten woonden Nederlandse lessen van Open School en OKAN bij. We gingen op ontdekking langs de winkels op de Torhoutsesteenweg, we organiseerden dialoogtafels met voorzitters van onze verenigingen. We bezochten de Aicha en de Ravi Das Tempel. We maakten kennis met Jakoeboe, Samen Divers, Compagnons, het Kanga-project en nog zoveel meer. Het was heel intensief en teveel om op te noemen. We zijn opnieuw heel blij met dit traject en vooral ook met de positieve evaluatie van deze fantastische en gemotiveerde cursisten. Ze kiezen ervoor om open te staan en letterlijk hun hart te openen.

Enkele cursisten getuigden de laatste les hoe hun beeld rond diversiteit verandert was.

Deze cursus geeft ons opnieuw moed om er voor te blijven gaan en om zoveel mogelijk mensen samen te brengen om bruggen te slaan tussen verschillende gemeenschappen en mensen met-en zonder migratieachtergrond. We zijn tevens heel blij dat Open School ons als partner heeft gevraagd voor deze cursus en we staan alweer te popelen om volgend jaar met een nieuwe groep aan de slag te gaan.

Wil je meer weten over de avonturen van deze groep Oostedenaars kijk dan zeker naar hun blog:  https://nieuweburenblog.wordpress.com/

SONY DSC

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

 

SONY DSC

SONY DSC

Deel