Nazilla Rahmati schittert op Theater aan Zee!

Theater aan Zee 2018 is geopend…. en hoe!

Op de openingsavond bracht onze vrijwilliger Nazilla Rahmati op ontroerende wijze een tekst over leven en dood, geschreven door Freek Mariën, auteur en theatermaker! Met een bootje werd Nazilla over de vijver van het Leopoldpark gevaren waarna ze op het podium het publiek van meer dan 2000 muziek -en theaterliefhebbers toesprak! Wij hadden alvast kippenvel.

Ook het VRT-journaal kwam een kijkje nemen:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/07/25/leven-rituelen-en-de-dood-staan-centraal-in-theater-aan-zee/

Bedankt Nazilla!

 

 

 

 

 

 

Aan de voordracht kwam heel wat voorbereiding aan te pas, met de nodige zenuwen!

 

 

 

 

 

 

De komende 10 dagen is FMDO actief op het festival! Niet twijfelen maar kom gewoon af.

Tussen 28/07 en 3/08 kan je onze elke dag om 14u bezig zien tijdens Verhalen in alle talen en om 17u is er het Babbelsalon over rituelen in superdivers Oostende.

Verhalen in alle talen

Slået op af FMDO vzw i Mandag den 9. juli 2018

 

We gingen op zoeken naar mensen die graag verhalen willen voorlezen aan kinderen in hun moedertaal. Samen met Nederlandstalige voorleesvrijwilligers bereidden we een meertalig vertelmoment voor!  Of het verhaal nu in het Spaans, Arabisch, Chinees, Frans of Russisch wordt verteld; alle kinderen kunnen volgen dankzij de interactieve manier van vertellen.

Voor kinderen en hun ouders. Inschrijven is niet nodig, maar kom op tijd! Na 14u kan je niet meer binnen in de tent! Gratis activiteit.

Babbelsalon

https://www.facebook.com/events/470594370051239/

In het Leopoldpark komt een gezellige salon, waar elke dag een andere vereniging neerstrijkt. Samen met het publiek praten ze over tradities en rituelen. Elke cultuur heeft een schat aan eigen rituelen. Zo wordt o.a. bij een Marokkaanse begrafenis een sterke koffie gedronken, in Mexico viert men de dood tijdens de kleurrijke Dia de los Muertos, de Koerdische en Afghaanse gemeenschap vieren heel uitgebreid de lente … Kom proeven, luisteren en ontdekken hoe rituelen en tradities beleefd worden bij deze nieuwe Oostendenaars. Iedereen is welkom! Gratis activiteit.

 

 

 

Deel