Project 8400 Talenten, Let’s Go !!

Sinds eind september zijn de enthousiaste vrijwilligers van ons nieuw project 8400 Talenten actief. Ze werkten mee aan twee grote activiteiten in Oostende: ‘De Langste Tafel’ en ‘Drawing Days’.

Tammam woont al drie jaar in België en studeert nu voor kapper in Brugge. Hij was in zijn thuisland Syrië ook kapper en dat zou hij hier in België ook willen zijn.

Met dit project proberen we Tammam en de andere vrijwilligers een kans te geven om hun talenten te tonen.
Tammam was aanwezig op ‘De Langste Tafel’ op zaterdag 29 september op het Achturenplein waar hij de mensen gratis een nieuw kapsel gaf.

 

Alaa, Ahmad en Zuzan waren actief in Mu.Zee, zij hebben op 29 en 30 september meegeholpen met ‘Drawing Days’. Ze moesten er heel wat verschillende taken uitvoeren: mensen begeleiden en helpen hun weg te vinden, kinderen helpen tekenen,…
Ahmad en Zuzan wonen minder dan één jaar in Oostende en ze volgen nu een academische cursus Nederlands. Ze zijn steeds op zoek naar plaatsen waar ze hun Nederlands kunnen oefenen en nieuwe mensen kunnen leren kennen.

 

Alaa woont al 8 maanden in België en studeerde kunst in Syrië. De opleiding duurde vier jaar. Alaa vond het dus super om mee te werken aan een evenement over kunst. Ze zoekt volop naar een plaats waar zij haar talent kan ontwikkelen.

Met de steun van het Economisch huis en Stad Oostende

Deel