Pssst…FMDO Oostende heeft groot nieuws: FMDO bij Marcelline.   

FMDO vond een nieuwe thuis waar we onze dromen en toekomstplannen willen realiseren.

Marcelline was een koffie-eethuis in de Weeshuisstraat 1A. Dit prachtige plaatsje van rust vlak bij de Torhoutsesteenweg werd uitgebaat door de sympathieke Lore Provoost. Marcelline stopte enkele maanden geleden als koffie-eethuis  en Lore zocht een nieuwe bestemming voor het pand.

FMDO Oostende heeft de voorbije jaren heel wat verwezenlijkt in Oostende als sociaal-culturele vereniging die inzet op superdiversiteit in beeld brengen, empowerment van mensen met een migratieachtergrond en ontmoeting en dialoog tussen alle inwoners van Oostende. Zo ondersteunen we meer dan 40 aangesloten verenigingen en werken we samen met fantastische partners aan talrijke projecten zoals Onderwijsambassadeurs, Boekenambassadeurs, Vrouwenklap , Gezondheidsambassadeurs en 8400 Talenten. Onze burelen bevinden zich in de Kannunik Dr. L. Colensstraat 7 (op de parking van de Volksbond) maar waar het ons echt aan ontbreekt was een ontmoetingsplaats. Een plaats waar FMDO en onze achterban hun ei kunnen leggen, hun talenten verder kunnen ontwikkelen enwaar we mensen kunnen samenbrengen. Dit vonden we terug bij Marcelline en het is een beetje de kers op de taart als beloning voor ons harde werk van de voorbije jaren.

Onmiddellijk was er een fijne klik tussen de FMDO –medewerkers en Lore, die ook zelf ook vol ideeën zat.Op die manier creëren we samen een nieuwe thuis voor FMDO (en iedereen in Oostende) bij Marcelline.

Alle voorbereidingen van FMDO bij Marcelline zijn  volop aan de gang. We willen Marcelline openstellen voor activiteiten waar iedereen op welkom is en die echt mensen samen en dichter bij elkaar brengt  ongeacht hun afkomst. Daarom vertrekken we voor onze activiteiten vanuit wat mensen bindt. Samen met tal van vrijwilligers zijn we bezig met het uitwerken van ideeënen projecten die we in Marcelline willen uitvoeren. Ook heel wat van de algemene FMDO-activiteiten zullen nu bij Marcelline doorgaan.

Op 14 november om 18u30 verwelkomen we mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten om van Marcelline samen een mooi verhaal te maken. Iedereen is welkom. Laat gewoon even weten of je komt via marcelline@fmdo.be.

In de loop van de maand december plannen we dan ook een officiële feestelijke  opening.

 

Voor meer info kunnen jullie terecht bij Ivy Goutsmit, coördinator FMDO vzw, Ivy@fmdo.be, 0494/123534

 

Deel