Twee (T)Huizen, één gids in Brugge

Wandeling met Nepalese gids in Brugge!

In 2015 werkte FMDO samen met Musea Brugge aan de tentoonstelling Namaste Brugge naar aanleiding van Snapshot 11. De Nepalezen vormen de grootste etnisch-culturele minderheid in Brugge, een hechte groep die de gebruiken uit hun thuisland in ere houdt. Fotografe Bieke Depoorter maakte een intiem portret van de Nepalese Bruggelingen en hun tradities. De Nepalese gemeenschap toont je hun rijke tradities en gebruiken in de tentoonstellingszaal van het Volkskundemuseum.

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling werkte FMDO ook een wandeling uit volgens het concept Twee (T)Huizen, één Gids. Jyoyti Ghising groeide op in Nepal en woont nu al enkele jaren in Brugge met haar man en dochter. Jyoti toont je Brugge door haar eigen ogen en vertelt ze hoe zij haar nieuwe thuis ervaart. Deze wandeling brengt een persoonlijk verhaal maar laat je ook kennismaken met het Nepalees cultureel en historisch erfgoed.

Tot en met 18 oktober 2015 wordt deze wandeling aangeboden in combinatie met een begeleid bezoek aan de tentoonstelling Namaste Brugge in het Volkskundemuseum voor dezelfde prijs. Na 18 oktober kan deze wandeling blijvend geboekt worden. Om een wandeling in Brugge te boeken, stuur je een mailtje naar Tine: tine@fmdo.be.

 

 

 

Deel