Vier samen het Tibetaanse nieuwjaar!

Tibetaanse gemeenschap

Februari is een belangrijke maand voor de Tibetanen want het Tibetaans nieuwjaar is dan aangebroken. In het Tibetaans wordt dit natuurlijk niet benoemd als nieuwjaar maar als ‘Losar’ (Lo=nieuw, Sar= jaar), een vrij letterlijke interpretatie dus. Dit is overigens de belangrijkste feestdag in Tibet.

De Tibetaanse vereniging in Brugge wilde dit natuurlijk ook vieren. Ze hebben de handen uit de mouwen gestoken en een evenement georganiseerd: Losar 2020. Zaterdag 29 februari gaat het evenement door om 18u in de Polderstraat in Brugge. Voor meer info kan je de flyer raadplegen. Ze nodigen iedereen uit en willen er een gezellige en feestelijke avond van maken.

Om de Tibetaanse gemeenschap nog meer in de kijker te zetten heeft het FMDO Brugge in samenwerking met het Huis van de Mens het project Potpourri d’amis gerealiseerd. Dit is een project waarbij er elke maand een andere gemeenschap iets komt voorstellen rond de geschiedenis en cultuur van hun land. Op 1 maart komt het Tibetaans Cultureel Centrum op bezoek. Voor meer informatie kan je het Facebook evenement raadplegen: https://www.facebook.com/events/1470757939768886/.

In het evenement gebruiken ze de quote: ‘Er zijn geen vreemdelingen hier, enkel vrienden die je nog niet hebt ontmoet’! (-Yeats).Extra informatie Losar

 

 

Deel