Fair-Play prijs op debuut FC Compagnons

Binnen het Oostendse buddyproject COMPAGNONS ging het plots heel snel op sportgebied. Eerder deze week kwamen geïnteresseerde nieuwkomers samen om een voetbalploeg op te richten binnen het project. Zondag 26 november stonden ze al voor hun debuut als FC Compagnons tijdens het intercultureel voetbaltornooi van de expo Waka Wak’afrika (georganiseerd door Multi Mondo-voorzitter Dominique Lubaki).

Nog nooit hadden de voetballers uit Syrië, Irak, Iran en Afghanistan samengespeeld. In dit tornooi met vijf andere ploegen die reeds enkele jaren ervaring hadden, ontbrak nog een mechanisme tussen de spelers. Maar de drie wedstrijden werden allemaal nipt verloren, en er werd ook vlot gescoord door de compagnons.

Een logische laatste plaats was het gevolg, maar de motivatie om de volgende maanden samen te trainen en beter te worden ontbrak niet! Meer nog, de goeie sfeer binnen het team én naar de tegenstanders toe zorgde ervoor dat we de Fair-Play prijs kregen. Een geslaagd debuut voor de jonge, enthousiaste sportievelingen!

Deel