Op stap met Rihab

Een zonnige namiddag en een overenthousiaste gids. Meer was niet nodig om donderdag 4 mei ’17 de wandeling van gids Rihab door Molenbeek tot een succes te leiden.

Rihab, onze 21-jarige gids, is een waterval van woorden als het aankomt op haar buurt Molenbeek en de mooie momenten die ze er beleeft heeft. Een jonge filmploeg die Rihab en haar verhaal als centraal thema voor hun schoolopdracht wilden gebruiken, was erbij om dit mooi moment op beeld vast te leggen. Vol goede moed en met een rugzak aan leuke verhalen en anekdotes nam de fanatieke gids ons mee vanuit het Sint-Katelijne plein naar wat een mini reis rond de wereld zou worden. De volgende 3 uur migreerden we van de ene veelbetekenende plek naar de andere, telkens met info over wat deze plek voor haar betekende en hoe het een link heeft met haar andere thuisland, Marokko.

De wandeling sloten we gezellig af in een cafeetje op het gemeenteplein van Molenbeek waar je zowel een zoete muntthee als een fris biertje kan drinken. Voor elk wat wils dus!

Als stagiair bij FMDO was het concept van Twee (t)huizen één gids mij nog niet helemaal duidelijk, maar na deze geslaagde namiddag kan ik zeggen dat het een aangename ontdekking is geweest. Ook al kom je sinds jaar en dag naar Brussel om te werken, studeren of te chillen op een terrasje, toch ontdek je in Brussel elke keer iets nieuws. En dat was vandaag wéér het geval. Bedankt Rihab!

Nicolas, stagiair bij FMDO Brussel.

 

Als je zelf het verhaal van Rihab wil ontdekken of interesse hebt in het geven van een rondleiding, neem dan zeker contact op via simona@fmdo.be of bel haar op 0479/23 09 88.

Deze wandeling werd georganiseerd in het kader van het project Twee (t)huizen, één gids Brussel dat gesteund wordt door Vlaanderen voor Brussel. Tijdens deze wandeling werd een nieuwe groep kandidaat-gidsen op sleeptouw genomen door een ervaren gids uit het project.

Deel